wat te doen
      op ameland

Wat is er te doen op Ameland? Het lijkt een onmogelijke opgave om die vraag volledig te beantwoorden. Ons eiland biedt ontzettend veel voor een grote diversiteit aan mensen. Of je nu met je partner komt, samen kinderen hebt, je hele familie meeneemt of misschien juist wel alleen komt: Ameland heeft iedereen wat te bieden.

Je zult merken dat bij bijna alles wat je doet op Ameland, de natuur een grote invloed heeft. De natuur is overal en soms overweldigend aanwezig. Ver weg van de bewoonde wereld, op ’t Oerd of De Hon, of langs de vloedlijn op een bijna leeg strand, zul je inzien dat de natuur de basis en de baas is.

We verwelkomen je graag op ons mooie eiland, welkom in onze wereld. Heb respect voor onze natuur en wees er een beetje zuinig op. Laat je auto lekker op het vasteland, huur een fiets, blijf op de paden (er is 100 kilometer fietsroute op Ameland), parkeer je fiets waar dat hoort en ga te voet verder. In de dorpskernen, het bos, over de duinen en op het strand. Geloof ons: de natuur geeft je er heel veel voor terug!

Vooraf verklappen we alvast dat je Ameland het beste kunt bewonderen op de fiets of wandelend. Met de fiets en te voet kun je alles namelijk makkelijk bereiken.

Wat te doen in augustus  op Ameland

Kan ik mijn eigen auto meenemen op de boot?

Dat kan. Via de pier in Holwerd, rijd je de auto zo de boot op. Reserveer hiervoor wel op tijd een plek en houd rekening met zo’n 110 euro extra voor de overtocht van een personenauto. lees meer ->