Vervoer
    op AMeland

De allermooiste plekjes op Ameland ontdek je wandelend of op de fiets. Wandel door de wonderschone natuur van ’t Oerd of De Hon, of langs de vloedlijn met je hond.

Na de wandeling een van de karakteristieke dorpjes bezoeken, voor een kop koffie of een lekkere maaltijd? Bij een van de vele fietsverhuurders huur je snel en makkelijk een fiets. Of laat je rijden door een taxi of een bus.

Wandelen of fietsen op Ameland

Wandelen of fietsen is fantastisch op Ameland. Lopend of op de fiets voel je de rust en de ruimte, zie je de ware schoonheid van de natuur én help je onze wereld in stand te houden. Want wij weten zeker dat ook jij de natuur op ons eiland wilt koesteren zodra je er eenmaal van hebt genoten.

lees meer ->

Ameland zonder auto

Ben je zonder auto op Ameland? Naast openbaar vervoer is er op ons eiland taxivervoer . De taxi’s staan klaar als je van de veerboot stapt en brengen jou en je bagage graag naar je vakantieadres. Ook tijdens je verblijf kun je rekenen op de uitstekende service van Taxi De Boer en Cosi-Tax Ameland. Bij Arriva kun je als groep zelfs een bus reserveren, met vanaf 30 personen een speciaal tarief. Mail met Arriva voor meer informatie.

lees meer ->

Ameland met openbaar vervoer

Op Ameland rijden vijf bussen de hele dag door om jou van de veerhaven naar de dorpen, het strand, de campings of de vele evenementen op het eiland te brengen. Lees hierover meer op de pagina Ameland met openbaar vervoer.

lees meer ->

Op Ameland zijn auto’s welkom, maar de alternatieven zijn veel aantrekkelijker!

Een paar kleine regeltjes

De regels in het kort:

  • Bij de ingang of de rand van de dorpen, natuurgebieden en stranden vind je speciale parkeerplekken voor je auto. Vanaf daar loop je in een paar minuten naar je bestemming.

  • Parkeren is alleen toegestaan in de vakken.

  • Fietsen en mountainbiken is alleen toegestaan op fietspaden. Verstoor de natuur niet en blijf op de paden.

  • Snorbrommers en scooters zijn op onverplichte fietspaden (dat zijn fietspaden die aangeduid zijn met een blauw langwerpig ‘fietspad’ bord) verboden.

  • Elektrische voertuigen zijn niet toegestaan op de bos-en wandelpaden.

  • Claxoneer alleen als dat nodig is.

veelgestelde vragen over vervoer op Ameland

Waar huur ik een fiets op Ameland?

Er zijn veel fietsverhuurders op Ameland. Kijk voor een overzicht van de fietsverhuurders en hun tarieven op de website van VVV Ameland. Vlakbij de veerboot kun je al op je gehuurde fiets stappen en het eiland rondfietsen.

Kan ik mijn eigen fiets meenemen op de boot?

Zeker weten! Je fiets meenemen op de boot kost je ongeveer een tientje extra; een stuk goedkoper dan je auto meenemen. Je fietst letterlijk de boot af, zo het eiland op. Elektrische fietsen kunnen vaak bij de accommodatie opgeladen worden, maar er zijn op Ameland ook veel openbare oplaadpunten te vinden.

Kan ik mijn eigen auto meenemen op de boot?

Dat kan. Via de pier in Holwerd, rijd je de auto zo de boot op. Reserveer hiervoor wel op tijd een plek en houd rekening met zo’n 110 euro extra voor de overtocht van een personenauto.