Ameland met
  openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar Holwerd reizen is comfortabel en zorgeloos. Zo kom je vast in de vakantiestemming! Ook het openbaar vervoer op Ameland zelf is goed. Vijf bussen rijden bijna af en aan tussen de dorpen, het strand en de veerhaven. Alle informatie over het openbaar vervoer naar en op Ameland vind je op deze pagina.

openbaar vervoer
naar ameland

Ameland is makkelijk te bereiken, waar je ook vandaan komt. Plan je reis via 9292.nl, ns.nl of arriva.nl. Als je reist via station Leeuwarden, pak je buslijn 66 naar de veerhaven in Holwerd en stap je dicht bij de veerboot uit. Deze rit duurt ongeveer een halfuur en heeft ook in de zomer een prima dienstregeling. Reizen met de bus scheelt sowieso tijd, want je hoeft niet te parkeren. Voor meer info over de afvaarten van de veerdienst en voor het bestellen van tickets kan je kijken op wpd.nl.

Een vervoersbewijs koop je door:

  • te reizen op saldo met je OV-chipkaart
  • een e-ticket te kopen op eticket of in de Arriva-app
  • een kaartje te kopen bij een OV-servicepunt (o.a. in Leeuwarden)
  • een kaartje te kopen in de bus (betaling alléén met pin)

openbaar vervoer
op ameland

Als je met de veerboot aankomt op Ameland, staan de bussen al te wachten. Ze brengen je naar de vier dorpen, alle campings en de meeste hotels. Kun jij alvast in alle rust om je heen kijken naar wat het eiland allemaal te bieden heeft! De bussen rijden op elektriciteit en zijn daardoor stil en milieuvriendelijk. Als reiziger kun je in de bussen gratis gebruikmaken van wifi en de telefoon-oplaadpunten. Zo reis je schoon en comfortabel over ons mooie eiland.

De   biedt twee buslijnen: lijn 1, tussen Hollum, Ballum, Nes en de veerboot; lijn 2, tussen Buren, Nes en de veerboot. Bij Arriva kun je als (middel)grote groep een bus reserveren, met vanaf circa 30 personen een speciaal tarief. Mail Arriva voor meer informatie of bel: 088 277 6276.

Mensen met een beperking kunnen op diverse plekken makkelijk de bus in en uit, want er zijn aangepaste haltes op Ameland.

Reizen met korting:

  • In samenwerking met Arriva Ameland zijn er #liefdevoorameland kortingsvouchers waarmee je met 33% korting kan reizen met de bus over het hele eiland!
  • Deze vouchers zijn af te halen bij Primera Ameland, VVV Ameland en Gemeente Ameland.

veelgestelde vragen over openbaar vervoer op Ameland

Kun je het hele eiland met de bus bereiken?

Ameland is goed bereikbaar met de bus. Er zijn vijf bussen op het eiland die af en aan rijden tussen de dorpen, de campings en hotels, het strand en de veerhaven. Kun jij alvast in alle rust om je heen kijken naar wat het eiland allemaal te bieden heeft! De bussen rijden op elektriciteit en zijn daardoor stil en milieuvriendelijk. Als reiziger kun je in de bussen gratis gebruikmaken van wifi en de telefoon oplaadpunten. Mensen met een beperking kunnen op diverse plekken makkelijk de bus in en uit, want er zijn aangepaste haltes op Ameland. Alle informatie over het openbaar vervoer naar en op Ameland vind je op deze pagina.

Waar kan ik de bustijden vinden?

Ameland heeft twee buslijnen. Lijn 1 rijdt tussen Hollum, Ballum, Nes en de veerboot. Lijn 2 tussen Buren, Nes en de veerboot. De dienstregeling vind je hier.

Hoe kom ik aan een kaartje voor de bus?

Een vervoersbewijs koop je door:
te reizen met je OV-chipkaart (deze kun je op Ameland opladen in de bussen of bij Primera)
een e-ticket te kopen op eticket of in de Arriva-app
een kaartje te kopen bij een OV-servicepunt (o.a. in Leeuwarden)
een kaartje te kopen in de bus (betaling alléén met pin)

Bij Arriva kun je als (middel)grote groep een bus reserveren, met vanaf circa 30 personen een speciaal tarief. Mail Arriva voor meer informatie of bel: 088 277 6276.

Kan ik ook met de bus naar Holwerd (veerboot) komen?

Ameland is makkelijk te bereiken, waar je ook vandaan komt. Plan je reis via 9292.nl, ns.nl of arriva.nl. Als je reist via station Leeuwarden, pak je buslijn 66 naar de veerhaven in Holwerd en stap je dicht bij de veerboot uit. Deze rit duurt ongeveer een half uur en heeft ook in de zomer een prima dienstregeling. Reizen met de bus scheelt sowieso tijd, want je hoeft niet te parkeren.