Ameland
   met de auto

Eigenlijk is een compact eiland als Ameland vooral geschikt voor langzaam vervoer als de (elektrische) fiets of je eigen benen. Eindeloos genieten is het op de goed onderhouden fietspaden en al lopend langs de branding. En als je de fiets pakt of lekker gaat wandelen, beleef je de sfeer van het eiland veel intenser. Je staat dichter bij de natuur, ervaart de rust en de ruimte en helpt bovendien het eiland mooi en schoon te houden.

Op Ameland zijn auto’s welkom, maar de alternatieven zijn veel aantrekkelijker!

Ameland
zonder auto

De belangrijkste weg, de Verbindingsweg, bestrijkt ongeveer de helft van het eiland en verbindt de vier dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren. De kernen van deze dorpen zijn autoluw. Ook zul je merken dat de stranden en andere mooie plekken niet altijd goed bereikbaar zijn met de auto. Er is op Ameland vaak maar beperkte parkeerruimte, zeker op plaatsen waar de natuur het mooiste is.

toch (Ameland verkennen)
met auto?

Je kunt naar de pier in Holwerd rijden en je auto meenemen naar Ameland. Reserveer hiervoor wel tijdig een plek op de veerboot.

Wil je met de auto Ameland in een of twee dagen verkennen? Overweeg dan een auto te huren.

veelgestelde vragen over Ameland en auto’s

Kan ik mijn eigen auto meenemen op de boot?

Dat kan. Via de pier in Holwerd, rijd je de auto zo de boot op. Reserveer hiervoor wel op tijd een plek. 

Waar kan ik mijn auto parkeren op Ameland?

De parkeermogelijkheden op Ameland zijn beperkt, vooral op plekken waar de natuur het mooist is.

Is Ameland goed bereikbaar met de auto?

Hoewel een compact eiland als Ameland vooral geschikt is voor langzaam vervoer zoals de (elektrische) fiets of de benenwagen, is het wel mogelijk om Ameland te verkennen met een auto. De belangrijkste weg, de Verbindingsweg, bestrijkt ongeveer de helft van het eiland en verbindt de vier dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren. De kernen van deze dorpen zijn autoluw. Ook zul je merken dat de stranden en andere mooie natuurplekken niet altijd goed bereikbaar zijn met de auto.

Kan ik een auto huren op Ameland?

Hoewel een compact eiland als Ameland vooral geschikt is voor langzaam vervoer zoals de (elektrische fiets) of de benenwagen, is het wel mogelijk om Ameland te verkennen met een auto. Deze huur je hier.